Az asystANT Agro modul a mezőgazdasági felhasználók számára kifejlesztett GPSalkalmazás, valamint speciális adatkezelő és -kiértékelő rendszer. A mezőgazdasági gépekbe szerelt fedélzeti egység alkalmas az RF kártyás azonosításra, így az asystANT rendszer elemeit (pl. üzemanyagkút) és a gépjárművet (indításgátlás) a jármű vezetője csak azonosítás után használhatja.
Az asystANT Agro modul egyik alapeleme a gazdaságban használt táblatérképen alapuló GPS- táblatérkép, amely követi a korábbi térkép névhasználatát (kódszámok, dűlőnevek). A fedélzeti egység része a külső adatbeviteli egység, amelyen minden egyes munkaművelet megkezdése előtt a gépkezelő kiválasztja az előre
programozott munkaműveletek közül az aktuálisat, valamint a használni kívánt eszközt (pl. vonulás, eke vontatása, mélyszántás, váltvaforgató eke). Az így rögzített adatok alapul szolgálnak az elektronikus gépmunkanapló elkészítéséhez. A rendszer rögzíti a GPS-adatokat, az üzemanyagszintet és egyéb opcionális mérőműszerek adatait. Ezen adatok online/offline üzemmódban is lekérdezhetőek, online üzemelés esetén a diszpécser "online" módon a térképen követheti az egyedi azonosítású járműveket. A modul részletesen rögzíti a munkaidőt, a vonulással töltött időt, a munkavégzést, a szervizelést és minden nem a munkához tartozó eseményt is. Így a vállalat pontos képet kaphat a gépek üzemelési idejéről, illetve a tényleges munkával töltött időről, azaz kiszámíthatóak a valós teljesítménymutatók (valós üzemanyag fogyasztás). Ez pedig a pontos számonkérés, valamint a mezőgazdasági teljesítménybérezés alapja lehet.
Az asystANT Agro modul hektárra vetített munkaórát, teljesítményt számol. Kiszámítja a hektáronként felhasznált üzemanyagot táblára, illetve részmunkára bontva. A kiértékelés során a rendszer a felhasználó igényei szerint táblaszintű kimutatásokat készít, amely a táblatörzskönyvvel együtt az egyes növényfajták termelési költségeinek pontos megjelenítését is lehetővé teszi úgy, hogy abban az anyag- és egyéb költségek mellett még a munkabérek is szerepelnek.
 
 
 
 


 

 

 

 

 

asystANT AGRO modul funkciói:
• pozíció, sebesség, magasság, irány rögzítése,
• táblatérképek használatával a mezőgazdasági műveletek
  pontos nyomon követése,
• üzemanyagszondás tankszint regisztrálás,
• RF kártyás és PIN kódos személy/munkagép azonosítás
  (jogosulatlan használat esetén indításgátlás),
• gyújtás, betáp figyelés,
• elektronikus munkaidőelszámolás (munkaidő,
  vonulással töltött idő, munkavégzés, szervizelés, egyéb
  nem munkához kapcsolódó esemény pontos rögzítése),
• elektronikus gépmunkanapló
  (nevesített tábla, mezőgazdasági eszköz és
  pontos munkaművelet-adatokkal),
• személyre szabható üzemi adatatok rögzítése
  (km óra-, üzemóra állás, gépmunkanapló száma stb.),
• pontos kimutatás táblaszinten
  (összes felmerülő költség elszámolása),
• az előre definiált szabályrendszertől eltérő esemény
  bekövetkezéséről azonnali értesítés (riasztás),
• távoli menedzselhetőség,
• egyéb opcionális analóg és digitális mérőműszer
  adatának rögzítése,
• folyamatos adatkommunikációs interfészek
  (RS232, Ethernet, rádiós, GSM/GPRS).

 
  Alapegység:
Jármű egység
A munkagépben elhelyezett adatgyűjtő, regisztráló és mobilkommunikációs berendezés. Fő funkciója a pontos földrajzi pozíció, sebesség meghatározása, továbbá az egyéb kiegészítő berendezésektől kapott értékek rögzítése.

Jármű adatbeviteli konzol
Segítségével a munkagép vezetője adatokat rögzíthet, a központtal kommunikálhat.


További opcionális kiegészítő egységek:
RF kártyás azonosító
Lehetővé teszi a RF kártyás sofőrazonosítást, illetve jogosulatlan személy esetén az indításblokkolást.
Üzemanyagszonda
Atmoszférikus és túlnyomásos üzemanyag mérésére szolgáló eszköz.